Persoonlijkheid maakt het verschil

Als Recruiter kijk ik vooral naar de manier waarop we met mensen en bedrijven omgaan. Vaes & Linthorst 100% Management Matching belooft best wel wat, maar daar staan we ook vierkant achter. Het vak vereist, zeker bij hogere managementfuncties, een aanpak vanuit levenservaring. En die persoonlijke ervaring zetten we graag in om onze beloftes waar te maken.

In ons vak zie je vaak goedbedoelde pogingen om managementfuncties snel in te vullen. Een pak aantrekken met een stropdas en daarmee inhoudelijke bagage simuleren als Recruiter werkt niet. Ergens met een flinke marketingcampagne zeggen dat je dé oplossing hebt voor een bedrijf of kandidaat werkt juist averechts als je de oplossing niet levert. Dan is je dure marketingcampagne een geval van weggegooid geld. Marketing zegt dus zeker niks over de kwaliteit van de dienstverlening. 

Mijn ervaring is: Goed recruitment werkt alleen als de Recruiter ook de taal van haar klanten perfect spreekt. Zorg dat je begrijpt wat de klanten écht willen. En daar horen soms ook kritische vragen bij. Met regelmaat komen kandidaten of bedrijven na een teleurstelling elders bij Vaes & Linthorst terecht. Daar zijn we uiteraard blij mee, maar we bouwen ook bewust aan langdurige relaties. Wij voelen ons vaak een direct verlengstuk van een bedrijf en dan moet je ook de interne bedrijfscultuur en de mensen perfect kennen. Dat kost tijd maar is op de lange termijn een prima investering voor iedereen.

Hetzelfde geldt voor kandidaten. Zorg dat je ze goed leert kennen. Mijn criterium is altijd: Zou ik degene die tegenover me zit in mijn bedrijf willen laten werken? Als het antwoord positief is dan durf ik diegene ook aan mijn relaties toe te vertrouwen. Mits het profiel past natuurlijk.

Hoe fijn is het dat je met blind vertrouwen Vaes & Linthorst kunt bellen om een hele goede collega te vinden. Die belofte doen we en daar staan we 100% voor.

Uw contactpersoon